COVID-19 (Ag) Sneltest

De officiële Romed™ Corona-19 sneltest is nu eindelijk beschikbaar. Deze test geeft in 15 minuten de resultaten weer. Ideaal voor teststraten en andere grootschalige testomgevingen.

 • De originele Romed™ Corona-19 Sneltest
 • Gebaseerd op antigeen technologie
 • Een positieve antigeentest betekent dat de geteste persoon een actieve COVID-19 infectie heeft.
 • Gebruikt door overheid , zorginstellingen en huisartsen
 • Test dient uitgevoerd te worden door medische professional
 • 20 testen in 1 doos met makkelijke handleiding
 • Snelle uitslag, al binnen 15 minuten
 • Verkrijgbaar in grote aantallen
 • Onze fabriek is ISO gecertificeerd door TUV Rheinland.
 • De RIVM en de GGD richtlijnen staan achter het gebruik van sneltesten. 
 • gebruiksvriendelijker als de GGD-test; wattenstaafje hoeft slechts tot achter in de neusholte;
 • De testen kunnen niet retour gestuurd worden.

Corona sneltest

Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag, levert Medsupplies nu ook sets met Corona sneltests voor bedrijven. De test is eenvoudig uit te voeren en u hebt binnen 15 minuten de uitslag. 

Elke set bestaat uit:

 • 20 Testcassettes
 • 20 Steriele wattenstaafjes
 • 20 Testbuizen en druppelaars
 • 1 Werkstation
 • 2 Buffers
 • 1 Bijsluiter

De teststrip bestaat uit de volgende onderdelen: monsterblok, reagensblok, reactiemembraam en absorptieblok.

Toelichting corona sneltest

De Coronatest Cassette (Swab) is een test voor de detectie van nucleocapside proteïne antigeen van SARS-CoV-2. Het is bedoeld ter ondersteuning van snelle diagnose van SARS-CoV-2-infecties. De Test Cassette maakt geen onderscheid tussen SARS-CoV en SARS-CoV-2.

Testprocedure

Laat het testapparaat, testmonster en de buffer op kamertemperatuur komen (15-30°C) alvorens te testen.

 1. Neem een monster met het wattenstaafje achter in de neusholte
 2. Plaats 10 druppels van de (testoplossing)buffer in het bijgeleverde reageerbuisje
 3. Plaats het monster in het buisje en draai deze 6 maal rond. Laat het 1 minuut weken. Verwijder daarna het wattenstaafje en plaats het dopje op het buisje
 4. Leg het testapparaat klaar en plaats een mondstuk met filter in de testbuis. Voeg 4 druppels van de testoplossing toe.
 5. Wacht op het verschijnen van de 2 gekleurde banden. Het resultaat dient binnen 15 minuten te worden afgelezen. Na 20 minuten dient het resultaat niet meer geïnterpreteerd te worden
Betrouwbaarheid corona sneltest

​De Corona sneltest heeft een nauwkeurigheid van 96,3%. De sensitiviteit is 86,7% en de specificiteit is 100%. Diverse studies bevestigen dit. 

Coronavirus Ag snelle testcassette (wattenstaafje) Is geregistreerd in de EU, in Duitsland (Hamburg) op 14-04-2020, registratienummer DE / CA05 / IvD-238321-1355-00.

Hoe werkt de sneltest?

De uitvoering is eenvoudig. Er wordt net als bij een PCR-test een swab afgenomen om wat mond- en neusvocht te verzamelen. Dat wordt in een vloeistof gedoopt, vervolgens wordt een beetje vloeistof op een speciale houder gedruppeld. Vijftien minuten later is de testuitslag zichtbaar.

Is het goedgekeurd door het RIVM?

De RIVM en de GGD richtlijnen staan achter het gebruik van antigeen sneltesten.

Hoe betrouwbaar is deze test?

De Corona sneltest heeft een nauwkeurigheid van 96,3%. De sensitiviteit is 86,7% en de specificiteit is 100%. Diverse studies bevestigen dit. 

De sensitiviteit van een test is het percentage terecht positieve uitslagen onder de zieke personen. De specificiteit van een test is het percentage terecht negatieve testuitslagen onder de niet-zieke personen.

De test is geregistreerd bij een Notified Body in Duitsland met het registratienummer DE / CA05 / IvD-238321-1355-00. De Conformiteitsverklaring is bij ons opvraagbaar. 

Dr. H. Koeleman van het st. Franciscus Gasthuis heeft recent een onderzoek uitgevoerd met drie type Coronasneltesten. Onze test komt in dit onderzoek als beste uit de bus. Het onderzoek wordt vervolgd op grotere schaal. Deze informatie is opvraagbaar. 

Het Oxford University Hospitals heeft ook een grootschalig onderzoek uitgevoerd met goede resultaten. De Engelse overheid koopt deze testen op grote schaal in.

Is deze test beter dan de door de GGD uitgevoerde test?

De GGD is destijds gestart met PCR testen. Deze testen tonen aan dat de betreffende patiënt (ooit) corona heeft gehad. Sneltesten hebben een andere techniek, nl. de antigeen techniek. Deze techniek laat zien of de patiënt nú corona heeft.

In de huidige fase waarin we zitten is dat het belangrijkst: besmettelijkheid; is de patiënt besmettelijk en kan deze andere mensen besmetten? Sneltesten geven hier duidelijk antwoord op, de GGD-testen niet.

Wat is het voordeel van een sneltest ten opzichte van de test van de PCR-testen?

De voordelen van de sneltest zijn:

 • binnen 15 minuten uitsluitsel (GGD meerdere dagen)
 • sneltest laat zien of patient nú corona heeft en daarmee besmettelijk (lees: gevaarlijk) is voor andere personen. (GGD-test toont aan of de patient ooit corona gehad heeft.
 • Sneltest is patient-vriendelijker. De wattenstaaf hoeft slechts tot achterin de neusholte (GGD moet dit veel dieper)
Hoe vaak moet je de test uitvoeren?

De test geeft een positieve of negatieve uitslag. Eenmaal testen is voldoende voor een indicatie. Bij een positieve test is het onze aanbeveling om vervolgens een PCR test te doen bij de GGD. Op deze manier heeft het RIVM ook voldoende zicht op de besmettingen.

Kan je het ook verkeerd doen?

De test is eenvoudig uitvoerbaar zoals beschreven in de omschrijving. Voor een betrouwbare is uitslag is het belangrijk om de test volgens de instructies uit te voeren. de Romed Covid-19 sneltest dient uitgevoerd te worden door een BIG-geregistreerde medewerker.

Kan ik de test per stuk uitgeven?

De testen zijn individueel verpakt in een doos van 20 stuks. Deze zijn niet per stuk uit te geven omdat een testmodule uit 20 testen bestaat. Wel is de verwachting dat er per stuk verpakte testen beschikbaar komen. Maar vooralsnog zijn deze er niet.

Wat kosten de testen?

De kosten variëren en zijn afhankelijk van de gevraagde hoeveelheid testen. Neem daarom contact op met sales@medsupplies.nl voor een offerte op maat.

Hoe snel kunnen jullie leveren?

Medsupplies’ belangrijkste focus is op continue beschikbaarheid van de sneltesten. Afhankelijk van de gevraagde hoeveelheid, in 99% van de gevallen kunnen wij binnen 1 a 2 werkdagen leveren.

In deze tijden van schaarste is het sterk aan te raden een contract te sluiten, dan bent u altijd verzekerd van leveringen, of indien gewenst in deelleveringen.

Als ik positief getest ben moet ik dan nog naar de GGD om mij te laten testen? 

Het is belangrijk om alsnog naar de GGD te gaan om te testen. Op deze manier heeft de GGD inzicht in de besmettingen en kan dan ook een bron- en contactonderzoek starten. 

Bedrijfsgegevens

MedSupplies/Tummers Trading
Maasstraat 33
6049 CC Roermond
Nederland

KVK 78667674
Vestigingsnr. 000046277927
NL 59 ABNA 0881450235

Neem contact op

 • Sales@medsupplies.nl
 • 0031 6 21333576
× WhatsApp